Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чрез приложение чадъри и шезлонги ще се запазват и плащат онлайн

Снимка: БГНЕС

Туристите ще могат да се информират и резервират в реално време чадъри и шезлонги по българското Черноморие. Концесионерите на плажове са изготвили приложение, което ще заработи преди 1 юни. Няма друго подобно приложение, което да информира потребителите, казва за bgtourism.bg Симеон Цветков, председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове. Летовниците ще могат да проверят дали на даден плаж има свободен чадър, на коя линия е и да резервират директно с плащане онлайн. Ще се избегне и безочетното плащане на трети лицаПоскъпването на чадърите за сезона е до 15%. Най-високите цени за чадъри и шезлонги ще е 10-15 лева. Най-евтино ще е на къмпинг, където цената ще е по 38 стотинки. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София за начинаещи – безплатни съботни обиколки ни потапят в многоликия чар на столицата

“София за начинаещи в 55 стъпки” – така се нарича туристическата обиколка на българската столица, организирана от Общинското предприятие „Туризъм“ (Visit Sofia). Безплатният пешеходен тур е подходящ за хора от всички възрасти, продължава 1 час и 45..

публикувано на 05.10.24 в 07:15

Чаирските езера са като "супергерой" за природата

Чаирските езера са защитена местност в Западните Родопи, известна с естествено образували се свлачищни езера. Те са покрити с дебел торфен килим, а наоколо погледът се любува на зелени ливади и вековни смърчови гори. Намират се на 19 км източно от..

публикувано на 03.10.24 в 12:10

Мистичната българска пустиня - Побитите камъни са обвеяни в загадки

Те радват окото, сбъдват желания и лекуват. Хиляди пясъчни колони, малки и големи, наподобяващи хора, растения или митични животни, са осеяли обширна територия от 50 кв. км в околностите на град Варна. Произходът им до ден днешен не е напълно..

публикувано на 05.09.24 в 09:20