Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риболовци мерят сили на състезание край Дяволския мост на Арда

Снимка: Общинска администрация-Ардино/архив

Близо 50 риболовци, сред които мъже, жени, юноши и деца, ще се състезават по улов на речна риба край Дяволския мост на река Арда, съобщи БТА. Програмата на риболовния фестивал започва с туристически поход от град Ардино до Дяволския мост на 17 юни. По данни на Общината, във водите на Арда, под Дяволския мост, живеят над 50 вида риба. Организаторите твърдят, че няма да зарибяват реката. За най-добрите въдичари от региона и страната са предвидени специални награди – за рибарите, уловили най-малка и най-голяма риба, както и за „карък“ на състезанието.

Дяволският мост е един от най-посещаваните туристически обекти в родопската община, а в летните месеци на ден идват стотици туристи.

Съставил: Дарина Григорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45

Българин ще участва в колежанския шампионат по американски футбол

Българинът Зак Стоилов прие предложението на отбора Арми Блек Найтс на военната академия на САЩ "Уест Пойнт" и през 2025 година ще се включи в най-високото ниво на колежанския шампионат по американски футбол - Дивизия 1. Преди това обаче..

публикувано на 04.07.24 в 21:35

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35