Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Гóра се нуждаят от модерна пътна инфраструктура

Андрей Ковачев с албанския президент Байрам Бегай
Снимка: БГНЕС

По време на срещата ми с премиера на Албания Еди Рама ще повдигна въпроса за подобряването на лошата инфраструктура в населените с българи райони в Гóра. Това заяви евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Ковачев. Той посети албанската част на Гóра, където на границата с Косово и Северна Македония високо в планината живее 3-хилядна българска общност. Ковачев беше придружен от българския посланик в Тирана Ивайло Киров и консула Благой Петров.

Преди това Ковачев се срещна с албанския президент Байрам Бегай, с когото са обсъдили двустранните отношения с акцент Коридор № 8 и евроинтеграцията на Тирана. Той е благодарил на Бегай за доброто отношение към българите в Албания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дни на българското документално кино в Босилеград

В Босилеград, Сърбия, започва Второто издание на "Дни на българското документално кино", чийто организатор е Сдружение "ГЛАС".  Част от своето творчество ще представят Георги Тошев, Борислав Колев, Мария Ландова, Христо Петков, Калин Илиев,..

публикувано на 10.09.24 в 06:45

Българското школо "В. Левски" в Баркинг открива учебната година

На 9 септември отваря врати за новата учебна 2024/2025 година българското школо "Васил Левски" в Баркинг, Великобритания. "Нямаме търпение да напълните класните стаи, за да учим и да се забавляваме заедно", споделиха във Фейсбук дни преди първия..

публикувано на 09.09.24 в 16:51

24 българки от 19 държави са номинирани за "Българка на годината"

За поредна година Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще връчи ежегодната награда "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023" на официална церемония, която ще се проведе през октомври. За престижното отличие са номинирани 24..

публикувано на 09.09.24 в 15:45