Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Динозаври в реални размери в парк “Бачиново”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жители и гости на Благоевград ще могат да посетят атракционния парк „Живите динозаври и приказният свят на пеперудите“ от 25 август до 25 септември 2023 г. За един месец парк "Бачиново" ще бъде "населен" с динозаври в реални размери, съобщава БНР Благоевград. 
„Живите динозаври и приказният свят на пеперудите“ е уникална разходка в света на динозаврите сред 24 вида движещи се макета на праисторическите животни и 6 гигантски приказни пеперуди. Най-впечатляващи са 7-метровият T-Rex, любимец на децата, и 4-метровият спинозавър. Деца под 14 години ще бъдат пускани само с придружител.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От 2001 г. в България има приета Програма за борба със сушата, но мерките в нея не се спазват

Няма точна статистика какъв ще е броят на изпепелените от пожари горски масиви у нас през това лято. По данни на Европейската информационна система за горски пожари в България се случват около 600 подобни инцидента всяка година. Ежегодно те засягат..

публикувано на 26.08.24 в 10:40

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28
Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00