Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Фестивалът "Кулинарното наследство на Тракия" се провежда в Ивайловград

Снимка: БГНЕС

В местността "Дупката" в Ивайловград, област Хасково, на 1 и 2 септември ще се проведе 10-то юбилейно издание на фестивала "Кулинарното наследство на Тракия".

По време на събитието ще има демонстрации на храни и занаяти - лютеница с куртовска капия, направа на сапун, крафт бира, студено пресоване на ядкови масла, изработка на бонбони от автентичен продукт, бърканица, трахана, зелник под връшник, баници, баклави, тутманици, клинове, билки и вино и ракия от местни производители.

Гости от Франция, Гърция и Турция ще представят традиционни за техните държави ястия.
Откриването е днес от 19.00 часа, а основната програма е на 2 септември от 12.00 ч.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Сурва в Еловдол

В житието на Св. Дазий Доростолски от началото на 4-ти век е съхранено най-старото описание на Сурва по българските земи: "Защото дори светът да се свърши, лошият обичай не се изоставя, а дори се възстановява в още по-страшен вид. В деня на..

публикувано на 21.01.25 в 10:30
Христо Стойчев

Влизаме в ателието за дърворезба на Самоводската чаршия

Изкуството на дърворезбата е развивано векове наред по нашите земи. Представлява обработване на дърво чрез изрязване на декоративни мотиви, фигури и сложни изображения . Най-голямо значение занаятът добива през Възраждането, когато дърворезбата..

публикувано на 18.01.25 в 09:25

Атанасовден – между християнството, обредите и вярванията

Атанасовден, наричан още и "сред зима" в народния ни календар, е празник, в който православната църква и фолклорните ни традиции отдават почит на свети Атанасий Велики – александрийски архиепископ и борец срещу арианството (църковна ерес, отричаща..

публикувано на 18.01.25 в 06:15