Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Международният технически панаир 2023 в Пловдив

Снимка: БТА - архив

До 17 септември ще се проведе 77-ото издание на Пловдивския международен технически панаир. В панаирното градче се представят над 200 компании от 14 държави. На изложението са показани нови технологии за екостроителство, машиностроене, енергетика, дигитални технологии за дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили и електроавтобуси, авиостроителство и космически разработки.

За първи път в Пловдивския панаир се показва модел на камион за шосеен и релсов транспорт на германски жп строителен гигант. Със свой щанд, посветен на 30-годишнината от създаването на единия европейски пазар, присъства и Европейската комисия. На 15 септември ще бъдат връчени Златните медали на 77-ия Международен технически панаир 2023.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът: Нашето общество очаква отстояването на националните интереси

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката и партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, изтъкна пред журналисти президентът Румен Радев по повод предстоящите избори. По думите..

публикувано на 12.09.24 в 13:16

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Регистрирани за изборите са 28 партии и 11 коалиции

За предстоящите предсрочни избори на 27 октомври 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие. Предизборната кампания за седмите, в рамките на 4 години, парламентарни избори започва на 27 септември. ЦИК регистрира всички партии и..

публикувано на 12.09.24 в 10:31