Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вотът за недоверие на правителството не мина

Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие към кабинета на Николай Денков беше отхвърлен от парламента. Той беше поискан от опозиционните БСП, "Има такъв народ" и "Възраждане" заради "провала на правителството в сектор "Енергетика". 143 депутати гласуваха "против", а 71 -"за" от общо 214 участвали в гласуването. Подкрепата си за кабинета заявиха депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

За да мине вотът, той трябваше да бъде подкрепен с минимум 121 гласа в 240-членния парламент.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Третото издание на фестивала "48 часа Варуша-юг" във Велико Търново

"48 часа Варуша-юг" ще се проведе в периода 16-18 август във Велико Търново. Фестивалът представя възможностите на квартала за култура, спорт, занимания за цялото семейство, връзка с природата, образователни събития. Мероприятието е общностна..

публикувано на 17.08.24 в 08:10

Горещините продължават и през първия почивен ден

В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд,..

публикувано на 16.08.24 в 19:05

Археолози откриха в стария Филипопол над 500 антични монети

Повече от 500 монети от различни епохи и златна заготовка за изработка на ювелирни изделия откриха археолози в Пловдив. Находките са от спасителни разкопки в подножието на Стария град близо до парадната Източна порта на античния Филипопол. В римската..

публикувано на 16.08.24 в 18:25