Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура в Сегед, Унгария

"Зюрьош банда“
Снимка: Светла Кьосева

В унгарския град Сегед за 19-и път се организират Дни на българската култура, съобщи Моника Фаркаш-Барати от Българското самоуправление в университетския град. 

Както всяка година програмата е разнообразна и наситена. Началото ще бъде поставено днес с "хоротека“ в кафе "Радноти“, организирана от танцов състав "Балкан“. Съставът е основан през 1990 г., а танцовият му репертоар обхваща всички етнографски райони на България, предаде БТА. 

На 27 октомври в Дома на националностите в Сегед ще бъде открита фотоизложбата на Антони Георгиев "Еврейско наследство в България“, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Ще бъдат представени кадри от материалното наследство на евреите по нашите земи. 

Последното събитие е концерт на 10 ноември на „Зюрьош банда“, чиито музикални дискове заемат челно място в класации като World Music Charts Europe. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сградата на Българската православна църква

В българската църква в Монреал ще отбележат Успение на Света Богородица

В българската православна църква "Св. Иван Рилски“ в Монреал, Канада, днес, 15 август, от 10.00 ч. ще бъде отслужена Света Литургия в чест на празника Успение на Света Богородица. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на църковната община...

публикувано на 15.08.24 в 03:35

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" -..

публикувано на 14.08.24 в 12:47
Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на..

публикувано на 14.08.24 в 08:37