Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура в Сегед, Унгария

"Зюрьош банда“
Снимка: Светла Кьосева

В унгарския град Сегед за 19-и път се организират Дни на българската култура, съобщи Моника Фаркаш-Барати от Българското самоуправление в университетския град. 

Както всяка година програмата е разнообразна и наситена. Началото ще бъде поставено днес с "хоротека“ в кафе "Радноти“, организирана от танцов състав "Балкан“. Съставът е основан през 1990 г., а танцовият му репертоар обхваща всички етнографски райони на България, предаде БТА. 

На 27 октомври в Дома на националностите в Сегед ще бъде открита фотоизложбата на Антони Георгиев "Еврейско наследство в България“, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Ще бъдат представени кадри от материалното наследство на евреите по нашите земи. 

Последното събитие е концерт на 10 ноември на „Зюрьош банда“, чиито музикални дискове заемат челно място в класации като World Music Charts Europe. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече можем да се запознаем с участниците в "БалканФолк-Майорка"

Българската асоциация "БалканФолк-Майорка" започна да представя на своята страница във Фейсбук  участниците в третото издание на Международен фолклорен фестивал, който предстои през октомври в Палма де Майорка, Испания. Събитието ще се проведе..

публикувано на 28.08.24 в 18:07

"Българската езикова академия" в Дес Плейнс, САЩ, открива новата учебна година

На 28 август "Българска езикова академия" в Дес Плейнс, САЩ, открива новата учебна година. "Българска езикова академия" е ежедневно начално училище, сертифицирано от Illinois State Board of Education. Децата се обучават по стандартите в..

публикувано на 28.08.24 в 07:35
Янко Йорданов и Айша Адаму Оги

Среща на посланика ни в Нигерия поощрява културния обмен

Важна среща на посланика ни в Абуджа поощри културния обмен между България и Нигерия, съобщава CBAAC News Journal. Става дума за участието на Негово превъзходителство Янко Йорданов в културна дискусия с генералния директор на Центъра за африкански..

публикувано на 25.08.24 в 16:59