Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Бургас на работещите в "Лукойл“

Снимка: БТА

Работници в нефтената рафинерия "Лукойл" протестират в Бургас. Те настояват за запазване на работните им места. Движението по магистрала "Тракия" в района е блокирано, протестиращите пропускат само автобуси на градския транспорт и линейки. Недоволството е провокирано от предложението на ГЕРБ за предсрочно прекратяване дерогацията на "Лукойл" да работи с руски петрол. Нефтохимиците се притесняват и от слуховете за евентуална продажба на рафинерията. Те обявиха, че са готови да стигнат до жълтите павета в столицата.

От Брюксел премиерът Николай Денков заяви, че опасенията на протестиращите заради дерогацията на руския петрол, са основателни. "Ако рязко се премахне дерогацията, създаваме огромни рискове, първо, за хората, които могат да видят много по-високи цени на горивата от това, което имат в момента, ако има недостиг на пазара, и второ - за работещите в рафинерията", каза Денков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41

Родителски организации защитиха Закона за предучилищното и училищното образование

Около 40 родителски организации от цялата страна подкрепиха промените в Закона за предучилищното и училищното образование, забраняващи пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Според тях Конституцията позволява ограничаване на..

публикувано на 25.08.24 в 12:22