Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кореспондентът на БНР в Москва беше извикан в руското Външно министерство

Ангел Григоров
Снимка: Личен архив

Единственият представител на българска обществена медия в Москва - кореспондентът на БНР Ангел Григоров, беше извикан на разговор в руското Министерство на външните работи. Това става часове след информацията, че днес кореспондентът на вестник "Росийская газета" Александър Гацак е напуснал България след заповед за експулсирането му на председателя на ДАНС.

Гацак е експулсиран заради "дейност, представляваща заплаха за националната сигурност на България", посочват в прессъобщение от ДАНС. Във връзка с това говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че Русия ще предприеме ответни мерки спрямо действията на българските власти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19