Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кореспондентът на БНР в Москва беше извикан в руското Външно министерство

Ангел Григоров
Снимка: Личен архив

Единственият представител на българска обществена медия в Москва - кореспондентът на БНР Ангел Григоров, беше извикан на разговор в руското Министерство на външните работи. Това става часове след информацията, че днес кореспондентът на вестник "Росийская газета" Александър Гацак е напуснал България след заповед за експулсирането му на председателя на ДАНС.

Гацак е експулсиран заради "дейност, представляваща заплаха за националната сигурност на България", посочват в прессъобщение от ДАНС. Във връзка с това говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че Русия ще предприеме ответни мерки спрямо действията на българските власти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36