Сладоледът е изкушение за мнозина, но съставен от захар и мазнини се превръща в калорийна бомба, вредна за човешкото здраве. Сънародникът ни Александър Маринов също е сред хората, пленени от различните му вкусове, но ограничава консумацията, докато преди година не създава нова рецепта за протеинов сладолед, в която влага всички свои спестявания в размер на 15 000 лева.
За да не бъдат неговите близки и приятели единствените, които могат да опитат новото произведение, 20-годишният Александър решава да потърси финансиране, за да открие своя стартираща компания. Получава 60 000 лева, с които закупува фризери и към момента произвежда около 1 тон сладолед на ден.
Неговите сладоледи са достъпни предимно във фитнес зали на територията на София, но младият предприемач се надява следващата година да достигне и други големи градове в страната, като Пловдив, Варна и Бургас. Александър и екипът му мечтаят да наложат марката и в чужбина, като една от държавите, с които биха започнали е Германия.
Черноморският курортен комплекс "Златни пясъци" е домакин на второто издание на международния туристически форум Erlebe Bulgarien / "Изживей България", което ще се проведе от 11 до 15 юни. Тазгодишният форум ще акцентира на възможностите за туризъм..
Младите хора в България са готови да бъдат част от промяната, но не вярват, че им се дава възможност. Това показва национално представително изследване, реализирано от социологическа агенция "Тренд" и представено днес от сдружение "Мрежа за..
В сряда минималните температури ще са от 16 до 19°. В София ще е 16°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд отново над Западна България, в Предбалкана и Дунавската равнина ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в..
Държавните институции са поели категоричен ангажимент за улесняване на достъпа до пазара на труда, а и в България като цяло, на лица с български..
В брой 55 на предаването слушайте : Децата от българското неделно училище "Абагар" в Италия – герои на документалния филм "Духът на..
На 16 юни към Централна Азия тръгва подготвяна от десетилетие българска научна експедиция, пише в 24chasa.bg проф. Николай Овчаров. Две седмици ще се..