Сладоледът е изкушение за мнозина, но съставен от захар и мазнини се превръща в калорийна бомба, вредна за човешкото здраве. Сънародникът ни Александър Маринов също е сред хората, пленени от различните му вкусове, но ограничава консумацията, докато преди година не създава нова рецепта за протеинов сладолед, в която влага всички свои спестявания в размер на 15 000 лева.
За да не бъдат неговите близки и приятели единствените, които могат да опитат новото произведение, 20-годишният Александър решава да потърси финансиране, за да открие своя стартираща компания. Получава 60 000 лева, с които закупува фризери и към момента произвежда около 1 тон сладолед на ден.
Неговите сладоледи са достъпни предимно във фитнес зали на територията на София, но младият предприемач се надява следващата година да достигне и други големи градове в страната, като Пловдив, Варна и Бургас. Александър и екипът му мечтаят да наложат марката и в чужбина, като една от държавите, с които биха започнали е Германия.
Страната ни ще се стреми да използва механизмите на Европейския съюз за разкриване на по-голяма фискална свобода по отношение на разходите за отбрана като същевременно се придържа към консервативна финансова политика предвид очакваното..
Петото издание на форума “Наука за бизнес”, организиран от Българската академия на науките и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, започва днес в столичния Интер Експо Център, съобщава БТА. Неговата цел е да..
"Психология на тоталитаризма" – така е озаглавил книгата си проф. Матиас Десмет, преподавател по психоаналитична психотерапия в катедрата по психоанализа и клинично консултиране на университета в Гент, която ще представи на 3 юни в София. Според..
Нестабилното и непредвидимо време тази пролет с множество резки температурни амплитуди принуди столичани, наред с необичайно плътното за сезона облекло,..
Привърженици на парламентарно представената партия “Възраждане” се събраха пред сградата на Народното събрание, обявявайки се за запазване на..
В "България днес" на 04 Юни слушайте:..