Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в парламента представя Босилеград в цветове

4
Снимка: БТА

“Босилеград в цветове” е името на изложбата, която беше открита днес в Народното събрание. В нея са представени 40 картини на професионални художници от България, Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Украйна, както и част от колекцията на сдружение “ГЛАС“-Босилеград. Събитието има благотворителна цел – подкрепа на бъдещите инициативи на българите от Западните покрайнини, а всички картини ще могат да бъдат закупени.

 Изложбата е организирана от ПП-ДБ, сдружение “ГЛАС“ и Студентското читалище “Св. Климент Охридски 1997” в София и ще бъде на разположение до 29 ноември т.г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52