Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в парламента представя Босилеград в цветове

4
Снимка: БТА

“Босилеград в цветове” е името на изложбата, която беше открита днес в Народното събрание. В нея са представени 40 картини на професионални художници от България, Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Украйна, както и част от колекцията на сдружение “ГЛАС“-Босилеград. Събитието има благотворителна цел – подкрепа на бъдещите инициативи на българите от Западните покрайнини, а всички картини ще могат да бъдат закупени.

 Изложбата е организирана от ПП-ДБ, сдружение “ГЛАС“ и Студентското читалище “Св. Климент Охридски 1997” в София и ще бъде на разположение до 29 ноември т.г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В България преобладават висшистите, работещи на постоянен договор

България е сред страните в Европа с най-висок дял на висшистите, които работят на постоянен трудов договор, предаде БТА като цитира мащабното европейско изследване Eurograduate 2022. Според изследването, в което участва Министерството на образованието и..

публикувано на 15.07.24 в 19:05

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46