Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В края на седмицата ще е мъгливо, с променлива облачност и без валежи

Снимка: БГНЕС

В събота, 9 декември, минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София минус 3°.През деня в Дунавската равнина и по Черноморието ще се задържи облачно, на места - мъгливо, с ръмежи. Над останалите райони облачността ще е променлива. Максималните температури ще са от 1 до 6°, в столицата до 5°.

По Черноморието ще е облачно, мъгливо и с преръмявания. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 4-5°. Морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Максималната температура до 2000 м. надморска височина ще е до минус 3°.

В неделя ще е мъгливо с разкъсана облачност. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните от 2 до 7°.

В Европа ще е облачно, дъждовно и ветровито в крайните северни и западни райони на Пиренейския п-ов, над Франция, Великобритания и Бенелюкс. Валежите ще обхванат и Германия. В Централна и Северна Европа също ще е облачно, мъгливо, на места с превалявания от сняг.

На Балканите ще вали в Европейска Турция, над Черно море и южната част на Егейско и Критско море. Над останалата част от полуострова облачността ще се разкъсва и намалява.

В Лондон и в Париж ще е 11-12°. В Берлин се очакват 5°, в Москва - минус 10°. В Мадрид 11°. В Белград и в Букурещ ще е 3 - 4°, в Истанбул 8°. Атина и Рим ще са най-топлите евростолици съответно с 14 и 16° максимални температури.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 3°, в Монреал минус 6°, в Чикаго 13, а в Ню Йорк 7°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями ще e 27°, в Мексико сити 22°. В Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е съответно 23 и 30°. В Дубай ще е 28°,а в Йерусалим 18°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40
Сестра Мери Грейс

За трудовия делник на сестра Мери Грейс, дошла от Танзания в България разказа БНР Шумен

Сестра Мери Грейс е една от 7-те монахини в Бенедиктинския манастир в село Царев брод, Североизточна България. Тя е на 27 години и е от Танзания. Другите шест сестри в манастира са от Германия, Корея, Филипините и България. Царев брод –..

публикувано на 06.10.24 в 09:15