Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоротропци" представиха България на коледния празник на Лос Анджелис

Българите се превърнаха в любимци и на местните телевизионни канали

Снимка: facebook.com/XoroTroptzi

Българската танцова формация "Хоротропци" (XoroTroptzi) повдигна градуса на настроението по време на 64-ия коледен празник на Лос Анджелис - LA holiday celebration 2023. На 24 декември съставът с ръководител Веселка Василева изпълни "Шопска китка" и впечатли както присъстващите на празника, така и зрителите пред телевизионните екрани.

В началото на декември групата беше гост и на телевизия "КТLA 5", където освен за музиката, нейните представители разказаха и за великолепната български природа, за азбуката ни, за българското кисело мляко и за розовото масло.  

Фолклорният танцов ансамбъл "Хоротропци" - Лос Анджелис, Калифорния,  е създаден през октомври 2012 г., по идея на Алина Маринова. Наброява 20 души и функционира към Bulgarian American Cultural and Educational Foundation (BACEF). 

XoroTroptzi - гости на телевизия КТLA 5

Очаквайте специално интервю с ръководителя на ансамбъла Веселка Василева в началото на идната година по Радио България. 

Снимки: Фейсбук страница на "XoroTroptzi

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Рим откриват изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибен буквар”

Изложбата “Петър Берон. 200 години от издаването на Рибен буквар” се открива тази вечер в Българския културен институт в Рим, съобщиха от институцията в италианската столица. Събитието е включено в програмата за отбелязване на 155-ата годишнина от..

публикувано на 05.10.24 в 16:09

Българите в Словения се събират на есенна среща

Традиционната есенна среща на българската общност и приятелите на България в Словения ще се състои днес в българското посолство в Любляна. От дипломатическата мисия уточняват, че няма ограничения за присъствието на деца и други членове на..

публикувано на 05.10.24 в 07:25

Българо-германска изложба в Чикаго прави мост между Ветровития град и Хамбург

Председателката на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург – Емилия Юкер – за втори път ще представи картините си пред публика в Чикаго, като този път изложбата е посветена на 30-ата годишнина от сътрудничеството между градовете от двете страни..

публикувано на 04.10.24 в 15:40