Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

Снимка: Министерство на туризма

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания.

Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на туроператорска дейност и валидна сключена застраховка “Отговорност на туроператора”, а друг - ваучери, издадени на туристи.

При проверените вчера осем автобуса, пътуващи за Турция, както и на упражняващи професията екскурзовод, не са установени нарушения.

Внезапните проверки ще продължат и през следващите месеци. Представителите на бранша сами поискаха повече регулация и контрол срещу нелегалните практики и сивия сектор в туризма.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

Откриха обновения ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия

Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..

публикувано на 01.10.24 в 18:53

Подкрепете своя фаворит за "Будител на годината"

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..

публикувано на 01.10.24 в 14:25