Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Снимка: freepik.com

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме дестинация? Тези и други въпроси ще бъдат обсъдени по време на Food & Beverage Forum 2024.

Първата по рода си професионална среща на шеф-готвачи, хотелиери, ресторантьори и туроператори у нас ще се състои на 8 май в София. Участниците ще обсъдят основните тенденции в сектора и ще направят преглед на световния и европейския опит в тази област. Акцентът ще падне върху огромния потенциал на България като направление за гурме пътешествия.

Темата за националната кухня ще бъде разгледана от две страни – кои храни и ястия имат потенциала да станат "визитна картичка" на българската кулинария в чужбина и как можем да развием така популярния в други държави гастрономически или наричан още гурме-туризъм. Специално внимание ще бъде отредено на българските вина и винарски изби, както и на ролята на туроператорите в развитието на винени и кулинарни маршрути в страната.

Организатори на срещата са авторитетната платформа Хотелски форум и Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (ВАНЕ)

Съставил: Венета Николова





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България дава 100 хил. евро на СЗО в подкрепа на цивилното население в Газа

Министерският съвет одобри проект на споразумение за дарителство между Световната здравна организация и България за предоставяне на доброволна вноска в подкрепа на дейността на организацията в Ивицата Газа в размер на 100 хил. евро. Финансирането ще..

публикувано на 21.11.24 в 11:11

Форум в София събира умовете зад най-значимите иновации в българския бизнес

За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..

обновено на 21.11.24 в 07:35
Шеф Даниеле Приори

Майстор-готвач от Италия и младежи с интелектуални затруднения ще сготвят заедно италиански обяд

На 21 нември от 10:00 часа италианският майстор-готвач Даниеле Приори, заедно с 10 млади хора с интелектуални затруднения ще приготви италиански обяд в Дневен център „Светове“ на Фондация „Светът на Мария“. Приори и младежите ще сготвят по неаполска..

публикувано на 21.11.24 в 07:40