Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Снимка: freepik.com

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме дестинация? Тези и други въпроси ще бъдат обсъдени по време на Food & Beverage Forum 2024.

Първата по рода си професионална среща на шеф-готвачи, хотелиери, ресторантьори и туроператори у нас ще се състои на 8 май в София. Участниците ще обсъдят основните тенденции в сектора и ще направят преглед на световния и европейския опит в тази област. Акцентът ще падне върху огромния потенциал на България като направление за гурме пътешествия.

Темата за националната кухня ще бъде разгледана от две страни – кои храни и ястия имат потенциала да станат "визитна картичка" на българската кулинария в чужбина и как можем да развием така популярния в други държави гастрономически или наричан още гурме-туризъм. Специално внимание ще бъде отредено на българските вина и винарски изби, както и на ролята на туроператорите в развитието на винени и кулинарни маршрути в страната.

Организатори на срещата са авторитетната платформа Хотелски форум и Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (ВАНЕ)

Съставил: Венета Николова





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава топло до горещо с температури от 29° до 37°

Във вторник , минималните температури ще са от 16° до 22°. В София ще е 16°. През деня облачността от североизток ще намалява, но над Югоизточна България преди обяд, а след обяд над много райони от Южна България ще има дъждовна облачност с превалявания...

публикувано на 30.06.25 в 18:27

Хармония между вода и градска среда – Вършец с нов пеещ фонтан

В центъра на Вършец вече пулсира новият пеещ фонтан. Съвременната атракция преобрази централния площад и се превръща в любимо място за местните жители и туристите. Инсталацията впечатлява с динамична водна хореография, светлинни ефекти и мелодии,..

публикувано на 29.06.25 в 11:10

Малки, космати и диви – нови попълнения в зубърското семейство в Източните Родопи

Три зубърчета са се появили на бял свят в Източните Родопи през последните седмици, съобщиха от фондация "По-диви Родопи". Те са първото попълнение към стадото за тази година и вече крачат редом с майките си из територията на дивечовъдния участък..

публикувано на 29.06.25 в 09:05