Кулинарен фестивал ще представи автентични ястия от плевенския край. Той се открива днес на централния площад “Възраждане” и е част от програмата за празника на Плевен – 15 май.
Организатори на “Вкусни плевенски гозби” са гражданската инициатива “Кулинарните фестивали на България” и местната инициативна група “Долна Митрополия – Долни Дъбник”.
Майстори от различни населени места в Плевенска област, както и ученици от Професионалната гимназия по туризъм “Алеко Константинов” ще пресъздадат местните кулинарни традиции. Гостите на фестивала ще могат да опитат пресол от риба, качамак, агнешка чорба и яйца с лук по Ясенски, паприкаш с пушено месо и галушки, тестени пържени “Райдуше” или “Трески” и много други ястия.Атанасовден, наричан още и "сред зима" в народния ни календар, е празник, в който православната църква и фолклорните ни традиции отдават почит на свети Атанасий Велики – александрийски архиепископ и борец срещу арианството (църковна ерес, отричаща..
Рибново, магнетичното родопско село, което допреди десетина години живееше в своя капсулиран свят далеч от глобализацията, сега радушно посреща туристи. Жителите му са българомохамедан и и се отличава т със запазен ия си бит, пъстър..
Първи януари е наситен с много емоция, очакване и радост, свързани с надеждата за благодатна година, в която всеки член на семейството да бъде здрав и да постига мечтите си. В българския празничен календар 1 януари е известен като Сурва, а също и..