Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нишка от корен" събира любителите на българския фолклор в Мюнстер

Снимка: Facebook / malkata.bulgaria.ms

Четвърти традиционен български събор "Нишка от корен" ще се проведе на 18 и 19 май в Мюнстер, Германия. От местното Българско културно сдружение "Малката България" поясняват във Фейсбук, че съборът е мястото, "което възкресява с неподозирана сила българските корени, традиции, занаяти и обичаи". Ще има уличка на занаятите с грънчарско колело и кожарска работилничка, питиепродавница и дюкяни за сувенири. Ще бъде представена и изложбата "Родова памет" на етно фотографа Асен Великов

В първия ден събитието ще започне в  17.00 часа и ще продължи до 22.00 часа в общинска зала Хилтруп, а  във втория ден ще бъде на открито от 11.00 часа в Музея на занаятите "Мюленхоф".

"Със силата на хляба, виното и ритъма на танца ще посрещнем всички наши гости и приятели, за да се насладим на  изложбата от снимки в реален размер на автентичните народни носии от различни краища на България. Желаещите ще могат да си изработят изделие под водещата роля на майсторите занаятчии, да дегустират български вина, да си закупят по нещо за спомен от дюкяните за сувенири или да похапнат от вкусната българска кухня", посочват от сдружението, обединяващо ентуасиасти, които искат да съхранят българската култура, дух и традиции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на..

публикувано на 14.08.24 в 08:37

Българка е номинирана за магистър на годината на Университета в Утрехт

Българката Биляна Манолова, изследвала начина, по който разказваме за комунистическото си минало, е сред тримата номинирани за годишната награда за завършилите магистратура в Университета в Утрехт, съобщи "Дневник". Тя е от София, учила е в испанската..

публикувано на 13.08.24 в 14:41

Българи от Молдова представиха фолклора си край езерото Белеу

Ансамбълът "Червена китка" при Дома на културата "Степан Танов" в Тараклия представи българската култура на фолклорния фестивал BelEU Fest-2024 в Кахулски район на брега на езерото Белеу. Програмата на ансамбъла е включвала български народни песни и..

публикувано на 12.08.24 в 14:39