Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е домакин на нов фестивал на духовната хорова музика

Снимка: Духовна хорова школа към храма „Света София

Преди големия християнски празник Петдесетница, софийският храм "Света София - Премъдрост Божия" е домакин на първото издание на Фестивала на духовната хорова музика "Трисвятую песнь" в дните от 19 до 23 юни. 

Организатори са Българският хоров съюз и храмът "Света София", с подкрепата на Софийската света митрополия.

Във фестивала ще вземат участие български хорове от София и страната, които ще представят богата музикална програма от произведения на духовна тематика.

Официалното откриване на "Трисвятую песнь" е на 19 юни (сряда) от 18.00 ч. с тържествен молебен и концерт на Смесения хор към Старинен храм „Света София – Премъдрост Божия“, Младежката хорова капела при Националното музикално училище "Любомир Пипков" и ансамбъл "Кредо" с диригент е Славил Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Имам всичко"

Ева Бел и Емин, които са сценични партньори и пеят заедно по участия, наскоро записаха съвместната си песен "Имам всичко". Познаваме Емин Ал-Джунейд от участието му в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето", когато преди две..

публикувано на 30.08.24 в 10:15
Ед Шийрън

Ед Шийрън ще пее за първи път пред българска публика

Британската поп звезда Ед Шийрън ще изнесе концерт в София на Националния стадион "Васил Левски" на 31 август като част от турнето си "+ - = ÷ x". Специален гост на турнето ще бъде Calum Scott. Родната ни звезда Михаела Филева е официалният..

публикувано на 29.08.24 в 17:35

"О-ооо!"

Вече четири десетилетия група Атлас не престава да ни поднася своята музика. Най-новата им песен с минималистичното заглавие "О-ооо!" е динамична, с характерно ню-уейв звучене, запомнящи се мелодична линия и риф. Песента е втори сингъл от..

публикувано на 28.08.24 в 10:15