Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Феномен"

Снимка: Facebook / Niki R:ce

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R:ce. Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на аранжименти.

Никол и Цветан работят по авторската си музика заедно вече от няколко години и не крият, че за тях това е огромно удоволствие.


"Феномен" е първата им песен на български език. Музиката е на тях двамата, а текстът е дело на Цветан. За работата по този проект са привлекли и други талантливи млади хора, като басиста Емилио Мархолев от друга нашумяла група – SoulBmoll, с когото са направили аранжимента. В песента се чуват още и вълшебните гласове на момичетата от група ЛаТиДа.

Въпреки лекото звучене, "Феномен" идва с послание, представено от Никол:

"Песента иронизира определен момент в живота на много хора, когато си мислят, че са много готини, недостижими и интересни и заслужават да имат невероятно бъдеще (без да се потрудят за него). Може да се каже на пръв поглед, че текстът е доста забавен и шеговит, но всъщност в него се казват доста истини за самите нас (хората) и ни кара да се замислим. За някои хора може да бъде и неудобен, защото откриват самите себе си в него."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Последното решение" – Любо Киров за изборите в любовта

Любо Киров ни представя най-новия сингъл от своя албум "Ново сърце". Това е рок експлозия, озаглавена "Последното решение". И тук по музиката Любо отново работи с китариста и музикален продуцент Ангел Дюлгеров, който е и автор на аранжимента , а по..

публикувано на 14.10.24 в 10:15
Кирил Маричков

Стотици китаристи изпълняват “Клетва” в памет на Кирил Маричков

Легендарната песен “Клетва” на починалия при инцидент на сцената вокалист на “Щурците” Кирил Маричков ще бъде изпълнена в негова памет от стотици китаристи в рамките на фестивала Sofia Guitar Fest. Отиде си “щурецът” Кирил Маричков..

публикувано на 13.10.24 в 09:42

Произведения на Моцарт звучат за първи път у нас на Празник на духовната музика в Габрово

С концерт на смесения хор при софийския храм “Покров Богородичен” в габровската Художествена галерия "Христо Цокев" ще бъде закрит Празникът на духовната музика. Заедно с Габровския камерен оркестър хорът ще изпълни за първи път у нас три ранни..

публикувано на 13.10.24 в 07:00