Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

Снимка: Ани Петрова

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената галерия. Целта му е да привлече вниманието върху превенцията и отговорността на всеки участник в движението. Посетителите ще могат да се включат безплатно в близо 30 различни демонстрации, игри, викторини и запомнящи се преживявания.

Младежите могат да се позабавляват със симулатори, на които ще могат да шофират в безопасна среда, или да видят как въздейства алкохолът и колко е затруднена координацията след употребата му. Ще има изложба на ретро автомобили. Посетителите ще видят на живо как се обезопасява ПТП и как се спасяват човешки животи чрез рязане на превозни средства, както и гасене на запален автомобил.

По данни на МВР само до март от началото на годината при ПТП са загинали 87 и са ранени 1821 души, от които 374 тежко, а 1447 леко.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда ,3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55