Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

Найден Тодоров
Снимка: БТА

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според Тодоров управлението на културата в България е погрешно. Министерство няма как да е организация, финансираща проекти, а трябва да ръководи. Национален фонд "Култура“ е организацията, от която зависят всички български артисти, поясни маестрото. 

"Култура е начинът, по който се държат хората по улицата, култура е начинът, по който се държите вие тук. Национален фонд "Култура“ трябва да работи по такъв начин, че изкуствата в България да вдигнат общата култура на обществото. България в момента няма правителство, защото всички вие виждате какво ви разединява, а не виждате какво ви обединява. Това също е част от културата", подчерта министърът. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00
Снимка: Facebook / Pavlina Bobotanova

Българските светини в Истанбул вдъхновяват художници от България и Турция

Изложбеният салон на българската Екзархия в Истанбул през тези дни е превърнат в голямо интернационално художествено ателие, в което си дават среща осем творци от България и Турция. Събира ги артсимпозиумът "Времето е в нас" под патронажа на Генералното..

публикувано на 06.09.24 в 15:55

Фестивал в Париж представя младото българско кино

Предстоят 4 вълнуващи прожекции на българско кино в Париж. От 10 до 13 септември във френската столица ще се проведе Фестивал на българското кино, а шестото му издание е под мото "По-силни заедно". "Н ие желаем тази година да покажем..

публикувано на 06.09.24 в 11:10