Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“
Снимка: БТА

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент отхвърли, но Конституционният съд постанови, че допитване по въпроса е законно, заради това го внасяме отново", коментира Ганев. 

"Подкрепяме предложението на "Възраждане" по изключително морални причини - заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. - България трябва да влезе в Еврозоната, но “Възраждане” е събрала нужните подписи за провеждане на референдум. Ние ще искаме хората да гласуват против въпроса на “Възраждане”, но смятаме, че хората трябва да се произнесат", подчерта Йорданов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10