Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички в ДПС говорят за "заедност“

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заедно с екипа си ще напусне партията през следващата седмица и най-вероятно ще основе нова партия. За това намекна в интервю пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той допълни, че ще е сред хората, които ще последват Пеевски.

"У мен остава усещането, че 25 години съм бил заблуждаван в това, че заедността е философия на ДПС“, каза Цонев и изрази притеснение, че във Facebook група, създадена от близката до Доган Елван Атила, има смущаващо съдържание. "Видях чисто етнически призиви – "българите и помаците ни вземат партията", "ние турците да си я върнем". Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата "заедност". От тази група разбрах, че 25 г. съм "българчето" в тази партия“, обясни Цонев. В заключение той бе категоричен, че хората, които остават в екипа на Делян Пеевски, няма да воюват с Ахмед Доган.

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, коментира думите на Цонев:
"Никой да не се опитва да се опира на етническата карта!“. Политикът подчерта, че ДПС е за "заедност“ и "единение на всички в България“, предава БГНЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25