Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите няма да се подлагат на тестове за алкохол и наркотици

Снимка: БТА

Народните представители приеха Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи БТА. Болшинството отхвърли предложенията на "Възраждане" и "Има такъв народ" народните представители да бъдат тествани за наркотици. Предложението на ИТН предвиждаше възможност една трета от народните представители да могат да изискат от председателя  на НС да подложи на тест видимо неадекватен народен представител, а санкциите, които се предвиждаха, ако пробата е положителна, са депутатът да бъде отстраняван за три заседания.

В хода на дискусиите Тошко Йорданов от ПГ на ИТН призова законът, който важи за гражданите, да важи и за депутатите. "Около два млн. шофьори при бърз тест за наркотици получават арест, обиск на жилището, отнемане на автомобила, докато ние тук можем да си пафкаме", коментира Йорданов.

Народните представители отхвърлиха и предложението да не получават възнаграждения и да не могат да използват служебни автомобили за времето от откриване на предизборна кампания за парламентарни избори до свикване на новоизбраното НС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни..

публикувано на 05.09.24 в 17:00
Атанас Зафиров

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма..

публикувано на 05.09.24 в 15:50

ЦИК: Коалициите на Пеевски и на Доган да докажат, че ДПС не участва в тях

Коалициите на двете крила на Движението за права и свободи трябва да докажат, че партия ДПС не е част от техния състав, за да могат да участват в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври т.г., реши Централната избирателна комисия. ДПС..

публикувано на 05.09.24 в 08:13