Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите няма да се подлагат на тестове за алкохол и наркотици

Снимка: БТА

Народните представители приеха Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи БТА. Болшинството отхвърли предложенията на "Възраждане" и "Има такъв народ" народните представители да бъдат тествани за наркотици. Предложението на ИТН предвиждаше възможност една трета от народните представители да могат да изискат от председателя  на НС да подложи на тест видимо неадекватен народен представител, а санкциите, които се предвиждаха, ако пробата е положителна, са депутатът да бъде отстраняван за три заседания.

В хода на дискусиите Тошко Йорданов от ПГ на ИТН призова законът, който важи за гражданите, да важи и за депутатите. "Около два млн. шофьори при бърз тест за наркотици получават арест, обиск на жилището, отнемане на автомобила, докато ние тук можем да си пафкаме", коментира Йорданов.

Народните представители отхвърлиха и предложението да не получават възнаграждения и да не могат да използват служебни автомобили за времето от откриване на предизборна кампания за парламентарни избори до свикване на новоизбраното НС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Подновява се процедурата за избор на нов главен прокурор

Прокурорската колегия на ВСС подновява процедурата за избор на нов Главен прокурор на заседанието си, което е насрочено на 9 септември. В дневния ред, който е от три точки е предвидено първо да се изменят правилата за избор на обвинител номер едно,..

публикувано на 04.09.24 в 18:29

ЦИК реши да приеме документите за изборите и на двете крила на ДПС

Централната избирателна комисия реши на извънредно заседание да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и на тези на Делян Пеевски, като двете заявления ще бъдат записани в..

публикувано на 02.09.24 в 16:40
Иван Кондов

Традицията в българо-иранските отношения е предпоставка за градивно бъдещо взаимодействие

Служебният министър на външните работи Иван Кондов поздрави в телефонен разговор министъра на външните работи на Ислямска република Иран д-р Абас Арагчи за назначаването му на поста в края на миналия месец. В съобщение на МВнР се посочва, че..

публикувано на 02.09.24 в 13:15