Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален велотур “Момчиловци” сред красотата на Родопите

Снимка: БТА

Над сто колоездачи от цялата страна ще участват днес в четвъртото издание на националния велотур “Момчиловци”, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Велосипедният тур няма състезателен характер, а целта му е да бъде популяризирана красотата на планинския район и възможностите за практикуването на този спорт.

Участниците ще преминат близо стокилометров маршрут – той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните.

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Летният сезон започна със засилен туристически интерес още в първите седмици”, каза кметът на Момчиловци. По думите й, хотелите са почти пълни през почивните дни не само с български, но и с китайски, англо- и немскоговорящи туристи.

Освен дестинация за планинско колоездене, пешеходни и ековаканции, Момчиловци напоследък се утвърждава и като място за сватбен туризъм”, добави Сийка Суркова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Стойчев преплава 7 океански пролива, иска да постави и рекорд за време

Час преди Петър Стойчев да пристигне в Япония за последния плувен маратон през протока Цугару от серията Oceans Seven, е имало земетресение 7,1 по Рихтер и тайфун. Очаквало се и цунами. "Япония беше едно много изненадващо пътуване. Разстоянието там би..

публикувано на 19.08.24 в 13:01

Волейболистите ни под 20 г. триумфираха на Балканиадата

Българският национален отбор спечели титлата на Балканското първенство по волейбол за мъже под 20 години, което се проведе във Върнячка баня, Сърбия. На финала българските състезатели победиха тима на домакините с резултат 3:1 (25:17, 22:25, 25:23,..

публикувано на 18.08.24 в 09:38

Три медала за българските отбори на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект

Българските участници завоюваха три медала на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас. В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект В практическия кръг на олимпиада..

публикувано на 15.08.24 в 10:08