Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триумф за българските гимнастички в навечерието на Париж 2024

Стилияна Николова
Снимка: БТА

Българските гимнастички, които ще представляват страната ни на олимпийските игри, завоюваха златните медали в многобоя и в индивидуалната надпревара, и при ансамблите в последната си Световна купа преди Париж.

В румънския град Клуж-Напока абсолютната европейска шампионка Стиляна Николова с изключително вдъхновяваща и безапелационна игра зае първото място на почетната стълбичка, оставяйки след себе си световната шампионка Дария Варфоломеев от Германия и Дария Атаманов от Израел. Другата българка Боряна Калейн се нареди четвърта заради някои допуснати грешки.

Ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева също извоюва привилегията да чуе българския химн. Втори останаха бразилките, а трети – гимнастичките от Израел.

Стилияна Николова оглави временното класиране на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока

Днес българските гимнастички в индивидуалното ще играят на седем от осем възможни финала на отделните уреди, а момичетата от ансамбъла ще изпълнят и двете си съчетания.

Изключителна Стилияна Николова! Боряна заяви, че е готова за медал в Париж!”, написа във фейсбук след обявяването на резултатите в индивидуалната надпревара Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Стойчев преплава 7 океански пролива, иска да постави и рекорд за време

Час преди Петър Стойчев да пристигне в Япония за последния плувен маратон през протока Цугару от серията Oceans Seven, е имало земетресение 7,1 по Рихтер и тайфун. Очаквало се и цунами. "Япония беше едно много изненадващо пътуване. Разстоянието там би..

публикувано на 19.08.24 в 13:01

Волейболистите ни под 20 г. триумфираха на Балканиадата

Българският национален отбор спечели титлата на Балканското първенство по волейбол за мъже под 20 години, което се проведе във Върнячка баня, Сърбия. На финала българските състезатели победиха тима на домакините с резултат 3:1 (25:17, 22:25, 25:23,..

публикувано на 18.08.24 в 09:38

Три медала за българските отбори на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект

Българските участници завоюваха три медала на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас. В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект В практическия кръг на олимпиада..

публикувано на 15.08.24 в 10:08