Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата "Fake (f)or Real" представя любопитни факти около най-големите фалшификации в историята

Снимка: historia.europa.eu

Домът на европейската история – Брюксел гостува на Националния етнографски музей с пътуващата изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Експозицията ще остане в София от 16 юли до 20 октомври, съобщава НЕМ. Изложбата, чието оригинално заглавие е "Fake (f)or Real" представя интригуващи разкази за едни от най-големите измами и фалшификации в човешката история, обстоятелствата около появата им, както и с последствията от тях. 

Подбраните истории са подкрепени с множество примери и над 100 артефакта – произведения на изкуството, фотографии, документи и карти, описания на магии, подправени биографии на християнски светци, фалшифицирани произведения на изкуството, потребителски стоки. 

Експозицията е организирана в няколко подтеми - "Власт и молитви", "Опознаване на света", "Обединяване и разединяване", "Борба с войната", "Фалшификати и богатства", "Епоха на "пост истината", а интерактивните зони в нея допринасят за тяхното по-пълно разбиране и възприемане от посетителя, отбелязват организаторите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 22 август 2024 г.

„Остаряваме бавно, неусетно почти“ пее в една от емблематичните си песни Богдана Карадочева. В „България днес“ на 22 август ще говорим за живота на възрастните хора у нас и в Европа и как можем да направим този етап от естественото ни съществуване..

публикувано на 22.08.24 в 19:00

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00