Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

4
Снимка: gdbop.bg

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския екип полицаи, които ще съдействат на френските власти да осигурят сигурността на публиката и състезателите по време на световното спортно събитие. Двамата вече участват в претърсването на лодките по река Сена, спортни зали, стадиони и други сцени и помещения, които ще бъдат използвани по време на спортното събитие, съобщават от ГДБОП.

Общо 31 гранични полицаи и петима водачи на кучета, обучени да откриват експлозиви, изпраща МВР в Париж за Олимпийските игри, които ще започнат на 26 юли.

Снимки: gdbop.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Безплатни учебници за всички български училища

Учебната 2024/2025 година ще е първата от десетилетия насам с безплатни учебници за всички ученици. По информация на БТА са одобрени 509 броя учебници и учебни комплекта по общообразователните предмети за учениците от 1 до 12 клас. Учебниците от втори до..

публикувано на 16.09.24 в 12:39

Министърът на образованието Галин Цоков приветства ученици, учители и родители за новата учебна година

По повод първия учебен ден служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков отправи поздрав към директорите, учителите и педагогическите специалисти в образователните институции, първокласниците и учениците, и към родителите. Наричайки деня..

публикувано на 16.09.24 в 12:31

"За“ или "против“ мобилните телефони – отворен въпрос в българското училище

Броени дни преди началото на новата 2024-2025 учебна година се прокрадна идеята за пълна забрана на мобилните телефони в училище. Основните мотиви за подобно решение са ниската успеваемост в училище, разсеяността на учениците и най-вече пагубните..

публикувано на 16.09.24 в 08:10