Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

4
Снимка: gdbop.bg

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския екип полицаи, които ще съдействат на френските власти да осигурят сигурността на публиката и състезателите по време на световното спортно събитие. Двамата вече участват в претърсването на лодките по река Сена, спортни зали, стадиони и други сцени и помещения, които ще бъдат използвани по време на спортното събитие, съобщават от ГДБОП.

Общо 31 гранични полицаи и петима водачи на кучета, обучени да откриват експлозиви, изпраща МВР в Париж за Олимпийските игри, които ще започнат на 26 юли.

Снимки: gdbop.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Септември в Осоговската планина

Повече облаци и малко слънце в първия учебен ден

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°,..

публикувано на 15.09.24 в 18:10
Заводът на

Японски завод за кабели мести производството си от България заради високи разходи

Японската компания "Сумитомо Електрик Борднетце" планира да преустанови дейността на единия от заводите си в България - в гр. Мездра, през 2025 г., а вторият ѝ завод - в град Карнобат, ще продължи работа с намален капацитет, предаде БТА. Причината е..

публикувано на 15.09.24 в 17:00

България лансира идеята за общи туристически маршрути с Турция

Министърът на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България – открий и сподели“ в Истанбул, Турция. Форумът цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт. „Вярвам че съществува сериозен..

публикувано на 15.09.24 в 14:21