Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Снимка: БТА

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на диагностично-лечебни мероприятия, за да оцелее.

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Според данните на фирмата концесионер на плажа инцидентът е станал след работното време на спасителите, а детето е било оставено без надзор. Момчето е успяло да се качи върху машината и е останало заклещено в хидравличния барабан. Спасено е от шофьора, който извиква и “Спешна помощ”.

Задържаният за 24 часа водач на почистващата машина не е злоупотребил с алкохол и наркотици, показват направените му тестове.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47