Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Снимка: glaspress.rs

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните часове и през почивните дни.
Целта е децата и младежите да бъдат възпитавани в нравствени ценности и добродетели, развитие на физическа и здравна култура, спортсменско поведение. За целта те ще посещават работилници по изобразително и музикално изкуство, ще научават как да опазват народните обичаи и традиции, ще бъдат насърчавани да творят, да опазват околната среда, да се предпазват от възможни зависимости.



В рамките на проекта е предвидена еднодневна екскурзия до Кюстендил, където децата ще разгледат знаменитостите на града, а на финала ще участват в детско парти.

Проектът се финансира по Програмата за подкрепа на организации на български общности в Република Албания, Република Сърбия, Република Косово, Украйна и Република Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание чрез българското Министерство на външните работи.


Вижте също:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Велико Търново впечатли сънародници от Сърбия

Българо-сръбският център от Враня организира  двудневна екскурзия до Велико Търново за членовете на сдружението. Голяма част от пътуващите за първи път посетиха старата българска столица.  „Дължим голяма благодарност на Генералното консулство..

публикувано на 02.09.24 в 14:02

Красотите в Смолянско разгледаха деца от училище "Българче" в Неапол

Забележителности в района на град Смолян разгледаха деца от училище "Българче" в Неапол в четвъртия ден от своята екскурзия у нас по програма „България - образователни маршрути“ на Министерството на образованието и науката, предаде БТА...

публикувано на 29.08.24 в 14:55

Вече можем да се запознаем с участниците в "БалканФолк-Майорка"

Българската асоциация "БалканФолк-Майорка" започна да представя на своята страница във Фейсбук  участниците в третото издание на Международен фолклорен фестивал, който предстои през октомври в Палма де Майорка, Испания. Събитието ще се проведе..

публикувано на 28.08.24 в 18:07