Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

Румен Радев
Снимка: Румен Радев Раднево / Снимка: БТА

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс.” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където участва в тържеството по повод 60-годишнината от обявяването на града.

Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие, то е обречено на разпад”, подчерта държавният глава. Според него състоянието, в което се намираме, се дължи на примирението към заграбването и унищожаването на бизнеси, покваряването на институции и превръщането им в бухалка, отявлената корупция, чадъра над основните герои за грабежа на века – КТБ.

Президентът акцентира и върху проникването в Народното събрание, по думите му, на тежко компрометирани фигури с вълчи апетит, които се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачват политическото пространство, рейдърски завземат партиите, притискат и насаждат страх.

Румен Радев очаква от институциите, службите, прокуратурата, парламента и партиите да заемат позиция по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47
Срещата на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София, 13 септември 2024 г.

Румен Радев обясни липсата на македонско знаме на срещата му с президента на РСМ

Президентът Румен Радев определи като конструктивна и откровена в приятелска атмосфера срещата си с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска- Давкова, която се проведе в петък, 13 септември, в София. Силяновска-Давкова посети..

публикувано на 16.09.24 в 15:41