Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Снимка: БГНЕС

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното учение “Мадара 24” край едноименното село в местността “Кирека”, Шуменско.

Целта е да се повиши готовността за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена или кризисна ситуация и да се усъвършенства взаимодействието не само между екипите на червенокръстката организация, но и с другите отговорни институции, информират от БЧК.

Едно от най-важните събития ще се състои на 12 септември, когато в района на язовир “Кюлевча” ще бъде разиграно тренировъчно занятие с демонстрация по оказване помощ на множество пострадали при възникнало бедствие. В него ще участват и доброволци от Единната спасителна система.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21
Александар Николоски

Остри реакции в България, след като вицепремиерът на РСМ нарече българите "нецивилизовани"

От БСП настояват Министерството на външните работи да извика посланика на Република Северна Македония у нас за обяснение по повод коментари на вицепремиера Александър Николоски. В телевизионно интервю той е нарекъл българите "нецивилизовани" и..

публикувано на 18.09.24 в 16:51

Немски журналисти се запознаха с красотите на Южна и Централна България

Петима немски журналисти, представители на водещи туристически медии, посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България в опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма между 8 и 13 септември. Акцент в обиколката бе поставен върху..

публикувано на 18.09.24 в 15:21