Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоят ни два слънчеви дни

Снимка: БГНЕС

В сряда, 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен.

По Черноморието
 до обяд ще е облачно, след обяд – слънчево. Температурите на въздуха ще са до 20-22°. Морската вода е 22°. Вълнението ще е 2-3 бала. 

Над планините
 сутринта ще има мъгли, после ще е слънчево. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 16°, на 2000 м до 9°.

В четвъртък
 времето ще е без промяна, температурите ще се повишават.

В Европа
– над Британските о-ви на юг ще е облачно с валежи, на север ще е слънчево. Ще вали и над Северна Франция и страните от Бенелюкс. Валежи, на места значителни, ще има и на север в Испания и Португалия, докато на юг ще е слънчево. В Прибалтика и Централна Европа ще е облачно и дъждовно, в Алпите ще вали сняг. В Източна Европа ще е слънчево.

Над Балканите
 ще е слънчево. Облачност ще има на северозапад, но само в Словения и Хърватия ще превали.

В Лондон и Париж ще е 16°. В Берлин се очакват 12, в Москва, Букурещ и Рим, Белград и Истанбул до 22°. В Мадрид  ще е 26 , а най-топлата европейска столица ще е Атина с 27°.
Във Ванкувър ще е 15, в Монреал 23°. В Чикаго и Ню Йорк ще е 21 – 23°. В Лос Анджелис се очакват 31°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 32 и 21°, в Буенос Айрес 19°, в Рио де Жанейро 34°. В Дубай ще е 37° и в Йерусалим  – 25°.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

България днес - 1 октомври 2024 г.

В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на предизборна кампания. Каква е мелодията, която долавят българите зад граница и колко голяма изненада..

публикувано на 01.10.24 в 19:00

Откриха обновения ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия

Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..

публикувано на 01.10.24 в 18:53