Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болград подготвя международен форум, посветен на лозарството и винарството в района

Снимка: Болградски районен съвет

Международният бизнес форум Bolgrad Wine West-2024, посветен на развитието на лозарството и винарството в южната част на Одеска област, ще се състои в Болградската община на 9 и 10 ноември по случай Деня на лозаря и винаря в Украйна, съобщи Bessarabia.ua.

Форумът ще бъде открит с дискусионни панели, посветени на производствено-технологичните аспекти и съвременните практики във винарството, както и на перспективите за развитие на лозарството в южната част на Одеска област чрез сътрудничество между науката, бизнеса и държавата.

Посетителите ще имат възможност да разгледат изложения на винопроизводители и демонстрации на агротехническо оборудване и технологии за лозарство и винарство. Жителите и гостите на Болград ще могат също така да дегустират вина и бесарабски ястия.

Град Болград е административен център на Болградски район в рамките на административно-териториалната реформа от 17 юли 2020 г. В района влизат десет общини и в тях над 60% от населението е българско.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-британски благотворителен бал в Лондон

В Лондон днес ще се проведе традиционният Британско-български бизнес бал. Събитието с благотворителна кауза се организира от предприемача и PR експерт Евгени Минчев. Събраните средства от бала този път ще отидат за лечението на обгорели деца от..

публикувано на 12.10.24 в 08:10
Премиера на книгата в София

Двуезично издание разглежда културната дипломация на емигрантите ни в Аржентина

"Когато имаш ярък път пред себе си, пречките са като дребните песъчинки по него" – с тези думи започва прологът на книгата на Аксиния Иванова и Иван Цанков "Българите в Аржентина. Културната дипломация на новата емиграция" , представена в Българския..

публикувано на 10.10.24 в 21:42

Президентът Румен Радев се среща с българи в Полша

Президентът Румен Радев е в Полша, където участва в 19-ата среща на държавните глави от групата „Арайолуш“ по покана на полския си колега Анджей Дуда. Основната тема на форума тази година са възможностите за задълбочаване на трансатлантическите отношения..

публикувано на 10.10.24 в 17:49