Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болград подготвя международен форум, посветен на лозарството и винарството в района

Снимка: Болградски районен съвет

Международният бизнес форум Bolgrad Wine West-2024, посветен на развитието на лозарството и винарството в южната част на Одеска област, ще се състои в Болградската община на 9 и 10 ноември по случай Деня на лозаря и винаря в Украйна, съобщи Bessarabia.ua.

Форумът ще бъде открит с дискусионни панели, посветени на производствено-технологичните аспекти и съвременните практики във винарството, както и на перспективите за развитие на лозарството в южната част на Одеска област чрез сътрудничество между науката, бизнеса и държавата.

Посетителите ще имат възможност да разгледат изложения на винопроизводители и демонстрации на агротехническо оборудване и технологии за лозарство и винарство. Жителите и гостите на Болград ще могат също така да дегустират вина и бесарабски ястия.

Град Болград е административен център на Болградски район в рамките на административно-териториалната реформа от 17 юли 2020 г. В района влизат десет общини и в тях над 60% от населението е българско.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Болград събира местните етноси за Фестивал на националните култури

В украинския Болград на 12 октомври ще се проведе Фестивал на националните култури-2024. Представители на местните етнически общности ще представят своите песни и танци, автентични предмети. Ще се проведе и пазар за бесарабски съдове за хранене...

публикувано на 10.10.24 в 16:07

Д-р Данчо Мусев бе преизбран за председател на българското самоуправление в Унгария

Учредителното събрание на Българското републиканско самоуправление в Унгария избра единодушно за председател д-р Данчо Мусев. Заместник председатели са Драгета Белошинов, Габриела Хаджикостова, Иван Караилиев И Янош Вълчев. В ръководството на..

публикувано на 10.10.24 в 12:29
Светослав Иванов

Генералният консул в Одеса ще посети всички български неделни училища в района

Резултатите са добри там, където има синхрон между държавното украинско училище, българското неделно училище и кмета на общината и селото. Убедени сме в това и по този принцип ще работим , каза за БТА генералният консул на България в Одеса Светослав..

публикувано на 09.10.24 в 13:27