Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За иновативната методология STE(А)M

В “Паяжината” тази събота Владо Генов ще Ви срещне със Силвина Симеонова - един от пионерите на въвеждането на СТЕАМ образованието в Шумен. С какво е иновативна методологията STE(A)M?

Бъдете с нас и ще разберете - събота, 25 януари след новините в 11.00 часа по радио ШУМЕН.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Оттука започва денят" в четвъртък сутрин

Веднага след новините в седем Ви очакваме в предаването "Оттука започва денят". В утрото на 12 септември с Вас ще са музикалният редактор и звукорежисьор Пламена Бръчкова и водещата Людмила Борисова. Какво да очаквате във времето от 7.00 до 10.00 часа: - Изтече срокът за обществено обсъждане на промените в наредбата за годишните технически прегледи.Ще..

публикувано на 12.09.24 в 06:10

Очаквайте в "ДНЕС" на 11 септември

Каква е готовността на детските градини и училищата в община Шумен за началото на учебната година? Могат ли всички ученици да преминат на едносменен режим? Защо кметът на Русе Пенчо Милков обжалва новата методика за определяне на "такса смет"? Какви са аргументите, че общините нямат готовност да я приложат от 2025г.? Как доброволците от..

публикувано на 11.09.24 в 11:00

„Оттука започва денят“ на 11 септември

Бъдете с нас и в сряда сутрин, за да отмерим не само средата на деловата седмица, но и да продължим да говорим за това колко готови сме за новата учебна година. Това е водещата тема на сутрешното предаване на Радио Шумен през последните ваканционни дни, като на 11-ти септември ще бъдем в Русе и в Тутракан. „Да почистим бюрата преди първия..

публикувано на 10.09.24 в 16:21

„Днес“ в следобеда на 9 септември

Докъде стигна работата по присъединяването към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен? Заради поредното включване Шумен, квартал „Макак“, Велики Преслав и квартал „Кирково“, както и селата Панайот Волов и Белокопитово са без вода за 24 часа. Как бе открита учебната година в Шуменския университет? Отбелязваме четвърт век от откриването на..

публикувано на 09.09.24 в 13:29

"Оттука започва денят" в понеделник сутрин

В "Оттука започва денят" в утрото на девети септември ще разберем кога и как в Тутракан ще започне подмяната на водопроводните тръбите, както и подобряване на цялостната инфраструктура. Ще насочим вниманието си и към откриването на новата учебна година - последни дни, в които общините и ръководствата на училищата, да се подготвят за първия училищен..

публикувано на 09.09.24 в 05:10

„Днес“ в следобеда на Съединението

Как в Шумен и Силистра отбелязаха деня на Съединението на Източна Румелия с Княжество България?  Дали актът на Съединението поставя началото на драмата с Македония? Разговор по темата е с проф. Петко Петков от ВТУ. Ще си припомним и разказа за "Феномена Мараш", изваден от златния архив на Радио Шумен. Не съединение, а разделение. В тази..

публикувано на 06.09.24 в 13:29

"Щура събота" в следобеда на 7 септември

И в „Щура събота“ ще останем верни на стила си да ви осигурим приятен и забавен следобед. Ще научите как да се смеете, за да повишите хормоните, отговорни за щастието ви. Има поредица от упражнения, които ни тонизират, раздвижват мускулите и предизвикват тялото и душата да са щастливи. Знаете ли как се подготвя един учител за началото на учебната..

публикувано на 06.09.24 в 09:00