Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По първи петли" на 10 юли - разказ за България

В „По първи петли“ на десети юли ще очакваме да чуем вашите хубави думи за България – кои са те, какво бихте разказали за страната ни на този, който идва в нея за първи път. А ние ще ви разкажем какво може да видите в Шумен като турист, както и ще ви предложим да приемете предизвикателството да участвате в националния фото конкурс „Моето незабравимо преживяване в Русе“. В ранните часове на петъчния ден – от 4.00 до 6.00 часа сутринта в предаването „По първи петли“ с Бояна Петрова и Людмила Борисова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Посрещнете съботното утро с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно и 26-ти октомври с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Андриан Христов. Интересни теми и много музика, които може да слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен:..

публикувано на 25.10.24 в 16:05

В „Щура събота“ на Димитровден

Ще почетем именниците, ще разкажем за храма в шуменското село Царев брод и ще присъстваме за минути на празника, на който ще бъдат излъчени и победителите в конкурса за младо вино. Ще бъдем и в Русе на старта на фестивала „МладиТЕ заедно“, първа инициатива на младежкия парламент в града. Този следобед един от акцентите ще бъде и..

публикувано на 25.10.24 в 12:50

Петъчно утро с Радио Шумен

Започнете петъчния ден с Радио Шумен - предаването е "Оттука започва денят", а екипът му днес е Цветелина Георгиева и Диана Лазарова, която ще ви говори с хубава музика.  Връщаме се към астрономическото време, а от нас няколко трика как смяната на часа да не ви се отрази негативно. В последния работен ден ще си говорим и за работа. Най-актуалните..

публикувано на 25.10.24 в 02:10

Кое е кауза за вас?

В контекста на предстоящите избори и след срещата с полярния изследоветел проф. Христо Пимпирев въпросът в първата част ще бъде: Кое отличава лидера от началника? В късната рубрика очаквайте разговор с Розалина Стефанова от читалище „Напредък“ за благотворителната кауза в концерта, посветен на 155 годишнината на читалището. Събират..

публикувано на 24.10.24 в 18:45

„Днес“ в следобеда на 23 октомври

Как ще бъде решен проблемът с нощните гонки, ако се премахне фаталното кръгово до Практикер в Шумен и се върне светофарната уредба?  Защо са необходими милион и половина за ремонт на Арена Шумен?  Защо закриват ЖП линии в Северна България? На места искат да спрат и последния влак.  Акциите срещу купуването на гласове са активни, но малко..

публикувано на 23.10.24 в 12:51

Приятна среща в ,,Денят на совите" и в сряда

Защо е важно да има кой да те изслуша? Това е една от темите за разговор в предаването ,,Денят на совите“ в днешния 23 октомври. Бъдете на вълните на Радио Шумен   от 21 часа до полунощ. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Андриан Христов. Може да ни слушате и онлай от сайта: .https://binar.bg/radio-shumen/

публикувано на 22.10.24 в 16:46

Още едно утро с Радио Шумен

Още едно утро с Радио Шумен Това е покана 22-ри октомври да започне с „Оттука започва денят“, за да бъдем заедно в настроението на още един есенен ден. Поканата е от сутрешния екип Розалина Чернева и Розалина Райчева. Този вторник една от водещите теми е „Парламентарни избори октомври 2024“, защото в последните дни преди неделята на..

публикувано на 21.10.24 в 16:52