„Агнешкото трябва да се готви бавно на температура от 95-100 градуса за около 10-12 часа. Можете да го осолите с готварска сол от всички страни и да го оставите за 15 минути да почива на стайна температура. Преди да го сложите във фурната, покрийте месото с хартия за печене и след това с кухненско фолио.
Около 1 пръст бяло вино в тавата ще подпомогне добрия вкус. Сол, масло, червен пипер и джоджен са напълно достатъчни, но разбира се можете да експериментирате и с други подправки като куркума и къри. Канелата също много отива на агнешкото месо", споделят младите готвачи Елена Петрелийска и Ники Петров.
Добра идея е да купим младо агнешко от малки производители, а не от супермаркета. Така ще си гарантираме вкус и качество. Гарнитурата пък ще направи трапезата ни още по-цветна. Имаме възможност да се спрем на традиционна или „по-модерна" гарнитура.
„На първо място препоръчваме аспержи и млади картофи. Агнешкото върви и с дроб сарма, може да си сложите спанак или лапад с ориз. Дроб сармата може да се превърне и в сарми с листа от лапад или червено цвекло. Ако имате желание за нещо по-интересно, опитайте комбинация с кус-кус.
Той трябва да е добре ароматизиран, да му се добавят ядки или сушени плодове. Разбира се, зелената салата с дресинг от тахан винаги е добро решение", казват готвачите.
Още съвети и добри идеи от Елена и Ники за прекрасна празнична трапеза – чуйте в звуковия файл.
Седмицата на "Форум" продължава с мненията на актуалните коментатори по следните теми: Правителство и опозиция – твърди различия и плаващи мнозинств а. Сформирането на редовния кабинет се прие от хората с въздишка и резерви и закономерно не се ползва с традиционния гратисен толеранс. На фона на протести в страни на Балканите, у нас – плахи и..
С дискусия за ползата от доброволчеството, регулиране на дейността, чрез приемането на Закон за насърчаване на доброволчеството, и споделяне на личен пример, бе даден старт на инициативата "Предай доброто!". Предстои да бъдат проведени и обучения сред млади хора в цялата страна, за да придобият нужните знания и умения, с които да бъдат в полза на..
Представители на бизнеса изложиха доводите си в Кюстендил срещу повишаване на косвения ДДС на заведенията за обществено хранене и развлечение. Според тях е време политиците да чуят гласа на местния бизнес. От бранша настояват за запазване на диференцираната ставка на ДДС. Според тях това е изключително важно за потребителите, за..
Разговор за театър, музика и верни отговори с актрисата Луиза Григорова-Макариев , която е в главната роля на спектакъла “И верният отговор е…“ на режисьора Мартин Каров. Една изневяра, трима пламенни перничани, любим отбор и една мечта, събрани на едно място, с обещание за много смях и неочакван край . В главните герои Деси, Оги и Славка се..
В цялата страна започнаха извънредни проверки за нерегламентирани медицински услуги в сферата на естетичната медицина, след зачестилите случаи на пострадали жени след поставяне на ботокс. Прокуратурата също се самосезира след медийните публикации за жени, потърсили медицинска помощ след козметична процедура, при която им е бил поставен..
Пътеводител. Така издателите наричат сборника с 366 медитации, обединени под заглавието "Черната книга – медитации за всеки ден" . Всъщност книгата, поне корицата на български, не е черна. Авторът ѝ Свами Тиртха е индолог, роден с името Geza Racs през 1959 г. в Будапеща. В продължение на 15 години изнася лекции по санскрит и..
Подробности можете да чуете в звуковия файл.