Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Младост" вече махат 31 от 400 незаконни гаражни клетки

Има и около 100 търговски павилиона, на които предстои процедура

Снимка: sofia.bg

27 гаражни клетки ще бъдат премахнати в „Младост-4“ и 4 в „Младост-3“ до края на тази седмица, съобщи пред Радио София кметът на едноименния район арх. Стефан Стефанов.

Той уточни, че в „Младост“ е наследил около 400 незаконни гаражни клетки.

От днес тече премахване на 31 от тези 100, които са на общински терени. Предстои процедура за 150 от около 300, разположени на частни терени.

Целта на районното ръководство е до края на годината всички да имат заповеди за премахване.

Някои от тези клетки не се ползват като гаражи. Други се отдават под наем на трети лица.

Арх. Стефанов уточни, че освободените тарани ще се ползват според предназначението си – например за свободно паркиране от всички или ще бъдат оформени като зелени площи. Всеки случай е различен.

Кметът на „Младост“ допълни, че в района има и около 100 незаконни павилиона, за който също е започнала процедура за премахване, въпреки че при тях е по-трудно отколкото при гаражните клетки.

За 15 от павилионите вече е издадена заповед, а за други 50 тече процедура.

Чуйте разговора на Данаил Конов с арх. Стефанов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
инж. Иван Иванов

Призванието да бъдеш кмет

Столична библиотека отбелязва Деня на София с фотодокументална изложба "Призванието да бъдеш кмет", тематична кръгла маса и прожекция на филма „ Кметът “, посветени на 90 години от назначаването на инж. Иван Иванов за кмет на столицата. Таня Томова, завеждащ сектор „Краезнание и книжовно наследство“ ни въвежда в подробностите: "Изложбата е..

публикувано на 14.09.24 в 11:57
Мартина Костелянчик

Овластяване чрез изкуство

Фондация „Ято“  организира  Младежка медийна работилница. Проектът ще даде възможност на участниците в него да получат основни знания за журналистиката и да придобият нови умения, като създават авторски текстове, репортажи и новини, да анализират и споделят информацията, различавайки истинските новини от фалшивите, да развият медийна грамотност. Ще..

публикувано на 14.09.24 в 11:17

Графити-изкуството за всякаква кауза

Lucky Hunt Графити фестивал в София  -  два дни, изпълнени с много вдъхновение и аерозол на специална локация. 20 улични артисти ще изрисуват над 1000 кв.м. Какво да очакваме ни разказва   Цветан Бизев от Sofia Graffiti Tour: "Може да ни разпознаете по многото цвят. Тръпката на рисувана стена е много голяма. Индустриално хале предоставя стените си...

публикувано на 14.09.24 в 10:14

Китайски и в Елин Пелин

С началото на новата учебна година Община Елин Пелин в сътрудничество с института „Конфуций“ към Великотърновския университет подготвя и нов учебен предмет в обучителната програма на местните училища. Става въпрос за изучаването на китайски език на територията на общината, като първото учебно заведение, което ще предостави тази възможност на своите..

публикувано на 14.09.24 в 09:42
Снимка: Българска скейтборд федерация

Скейтбордисти се състезават в Самоков тази събота

Състезание по скейтборд ще се проведе тази събота (14 септември) в Самоков. Участниците ще премерят сили в скейтзоната, която се намира в градския парк „Крайискърец“. Състезанията са част от подготовката на спортистите и привличат все повече деца към тези спортове – скейтборд и сноуборд, съобщи пред БНР-Радио София Христо Ахтаподов, който е..

публикувано на 13.09.24 в 18:10

Леле, да идем на фестивал с укулеле!

За шести път София е домакин на любопитния фестивал Uke Fest , в който има много настроение и музика, а както и името подсказва главна роля почти във всички събития е малката симпатична китарка, по-правилно казано – укулелето. Датата  е 15 септември (неделя), а началото – 11 часа, обяви пред БНР-Радио София Юлия Лилова , която освен..

публикувано на 13.09.24 в 17:25

Владимир Тодоров - от Холивуд до България

Аниматорът Владимир Тодоров е един от най-значимите български артисти. Той е работил с големи режисьори по големи холивудски проекти и е написал книга озаглавена "Холивудобългарин". За нея той говори пред Радио София. Той сподели, че "киното е илюзия и изобщо е измамна работа" и добави: "Има хора, които вярват в плоската земя, има хора,..

публикувано на 13.09.24 в 17:02