Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазар за декоративни животни и коледен базар за жителите на Връбница

Снимка: БГНЕС - архив

Доверяват ли се жителите на Район "Връбница" на качеството на храните по пазарите в района? Какво е мнението им за състоянието на пазарите, за организацията, за чистотата и какво биха променили? Какво ще сложат на трапезата за Никулден и могат ли да намерят всички продукти на пазарите във Връбница. Подробности пред Радио София разказа Светослав Тодоров, изпълнителен директор на "Пазари Север" ЕАД.

"На пазар "Връбница" може да се намерят доста неща, като освен плодовете и зеленчуците има и ресторант, кафе-сладкарница, хранителни магазини, ключарски услуги, административни и комунални услуги, също така и салони за красота и магазини за парфюмерия, ателие за картини... В общи линии е един доста комплексен пазар", отбеляза Тодоров.

Той сподели, че цените не би трябвало да са по-високи, тъй като наемите са регламентирани с наредба на Столична община и на всичките 25 пазарни площадки те са едни и същи. На 20 декември 2022 г. ще бъде открит Коледен базар на централния вход на Северен парк, на който ще има 10 къщички, от които ще се продават сувенири и храна. Две от тях ще бъдат отдадени на детските градини и училищата в района под мотото "21 добрини" за да могат те да ги използват за благотворителни каузи.


Пазарът за декоративни животни от кв. "Подуяне" ще бъде изместен в Район "Надежда", тъй като на негово място ще се построи детска градина, отбеляза Тодоров.

Репортерът на Радио София Ана Попова направи анкета сред жителите на района. Чуйте подробности в звуковите файлове.



По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Магдалена Ралчева

Отбелязваме 105 години от рождението на Николай Хайтов с филма "Сватба"

Магдалена Ралчева е режисьор на филма “Сватба“, позната е й като режисьор на филмите “Още нещо за любовта“ и “12 а“. При гостуването й в предаването „Добър вечер, София“ представихме филма “Сватба“, по разказа на Николай Хайтов (“Диви разкази“), с който България отбелязва 105 години от рождението на писателя. „Избрах този разказ по..

публикувано на 19.09.24 в 13:10

Само за един сезон "Отблизо" отбеляза 50 представления на голяма сцена

Започва новият театрален сезон. Любовта към театъра подтиква двама любими актьори - Луиза Григорова и Александър Сано, да създадат продуцентската компания „Break a leg“. „Много обичаме да играем и не искаме да се ограничаваме само в киното. Видяхме, че след като можем да организираме и създаваме успешни филмови и телевизионни проекти, със..

публикувано на 19.09.24 в 11:52

Анджели и ангелите вече са на една година

"Анджелѝ и ангелите" са Ангелина Сапаревска - вокал и тромпет, Момчил Сапаревски (брат на Ангелина) - барабани, Яна Миладинова - бас и Божидар Авджиев - пиано. Младите музиканти свирят джаз заедно от есента на 2023 година и скоро дори са отпразнували своята една годинка с торта. " Най-интересното за нашата група е, че сме много много млади и че..

публикувано на 19.09.24 в 11:49

Проф.Пламен Марков поставя Мрожек за 80-тата годишнина на Младежкия театър

За Младежки театър „Николай Бинев“ предстои един много специален сезон, защото тази година театъра навършва 80 години. През месец септември театърът представя три премиери. „Чарли в открито море“ е спектакъл, който обръща поглед към творчеството на един от най-влиятелните, впечатляващи, вълнуващи и разпознаваеми автори от Източна Европа –..

публикувано на 19.09.24 в 11:04
Снимката е илюстративна

Безплатни пешеходни обиколки "София в 55 стъпки"

Всяка неделястоличното общинско предприятие „Туризъм“ организира безплатни пешеходни обиколки „София в 55 стъпки“. Инициативата, която стартира в Деня на София – 17 септември, включва различни познати и не толкова познати места в столицата. Обиколките не са новост за града, датират още преди Covid пандемията и след прекъсване, сега отново се..

публикувано на 19.09.24 в 10:28

На нови тротоари се радват жителите в "Слатина"

Голяма част от тротоарите в „Слатина“ са ремонтирани през изминалите 11 месеца от втория мандат на кмета на района Георги Илиев. Пред Радио София той коментира, че именно тези 11 месеца са били по-ползотворни, отколкото предишните 4 години. „Поради простата причина, че правилата се изясниха, имахме достъп до повече ресурс. Програмата,..

публикувано на 19.09.24 в 09:08

Облаците остават, температурата в София - около 20°

През деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, съобщават от НИМХ. Максималните ще са предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°. В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече..

публикувано на 19.09.24 в 07:35