Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

VICK представи своя нов сингъл "My Innocence" със силно послание към публиката

| обновено на 13.02.23 в 10:22
Снимка: Личен архив

“My Innocence” е най-новият сингъл на VICK, който може да откриете навсякъде в интернет пространството от  началото на февруари 2023 г. Пречупена през призмата на модерното поп-алтернативно звучене, тази песен носи усещане за нов свят, друго измерение и най-вече история, която може да бъде интерпретирана от всеки. Темата ѝ е преминаването през невъзможните за нашата психика преживявания.

Ето какво сподели VICK:

"С тази песен исках да се обърна към фигура от моето минало и към мен самата. Исках да разкажа на себе си и вас за всичко, през което съм преминавала, израствайки. 

Исках да си призная, че всъщност съм се справила с много неща и да го чуя отстрани.

Това е песен за силата да избереш личният си израз.

Душата ни е вечна, а случките в живота ни са холограма на нашите мисли. Няма нищо страшно в това да бъдеш изгубен, защото само тогава можеш да бъдеш сигурен, че коренът на новото ти Аз вече е посят. 

Да си безсилен е състояние, което носи огромно осъзнаване и красота.

Ако успеем в най-трудните си моменти да открием, че сме богати в това да сме наблюдателни и тихи, сме способни да се движим свободно и в най-дълбоките и тъмни места. 

Голяма част от страха изчезва точно тогава, когато видиш колко тъжен и уплашен е човекът, който е превзел съзнанието ти.

Тази песен е за силата на това да си автентичен и за избора да бъдеш емоционален и отворен, за осъзнаването, че това е коренът на щастието, не просто за насилието, а за излизането от него, за преодоляването му.

Тази песен е и за приемането на качествата, в които си мислим, че сме най-слаби. Какво ако там се крие най-голямата ни сила?

Всичко което бих казала в тези редове е малко и именно заради това създадохме тази песен.

Тя е вече и ваша!


“My Innocence” беше създадена в най-дълбоката пандемия. Човекът, който застана до мен, беше Мартин Масаров - продуцент и изпълнител (Швеция). Избрах го, защото бях силно вдъхновена от него самия и музиката, която създава. Впоследствие разбрах, че съм открила приятел и човек, на когото мога да споделя всичко.

Първоначалната ми идея беше да създадем песен, в която да се наслаждаваме на дълбок бас и честа смяна на ритъма. Това е едно от най-вълнуващите ми изживявания и имах моменти, в които не можех да се наситя на звуците, които чувах. Мартин беше до мен, когато пишех и текста, защото имах нужда от това да бъда подсигурена, когато търсех точните думи. 

В създаването на песента всъщност участваха много хора. Росен Стоев направи възможен най-наситения запис, Денис Попстоев беше неотлъчна част, когато записвахме и подреждахме песента. Той е човекът, от когото всяка песен има нужда. И за да звучи всичко наситено и ясно във вашите слушалки, Юлиан JJ мастерира песента, което ме запали да я слушам отново. 

Видеото заснех с уникален артист - Плам Мирчева. Тя е другата ми сродна душа и в процеса на създаване на концепцията и заснемане, аз имах точната идея, а тя я интерпретира и взе най-ценното за този клип от мен. Не се колебайте да снимате видеа с нея. Нейният нюх е рядък."

Певицата отправи и вълнуващо послание към своята публика - всеки човек е уникален, специален още с раждането си.

"Искам хората да знаят, че силата е в тях. И тези трудни моменти в живота, които ни поставят на ръба, са точно тези, които ни дават повод да осъзнаем, че вратите не са затворени..."

Чуйте цялото интервю от гостуването на VICK в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропуснати ползи заради лоша регулация в здравеопазването

Близо 90% от от пациентските организации у нас не се чувстват пълноценно представени при формирането на политики в здравния сектор, сочат данни от анкета на Националния алианс "Редки болести България". На 17 септември – датата в календара, която се отбелязва като Световен ден за безопасността на пациента, Мрежата на гражданските организации на..

публикувано на 17.09.24 в 19:31
Венелина Николова

Венелина Николова директор на 125 СУ: "Първият учебен ден винаги е празник"

В предаването "Добър вечер, София" гостува госпожа Венелина Николова – директор на 125 СУ "Боян Пенев"  с която разговаряхме за символиката на празника в датата 15 септември. "Приемам 15 септември като истински празник, за мен той винаги е бил такъв и въпреки, че не е отбелязан в българския календар като празник, той е празничен ден за..

публикувано на 17.09.24 в 18:25

Ново издание на Книга на фамилния бизнес в България

Излезе ново издание на Книга на фамилния бизнес в България. Фирмите, включени в Книгата на фамилния бизнес, идват от различни индустрии, нареждат се сред пазарните лидери, показват значителен растеж във времето и имат амбиция за развитие на международните пазари. Общото между всички тях е и, че бизнесът им е успял да надживее няколко кризи, а..

публикувано на 17.09.24 в 18:00

Христомир Сърбинов: Фокусът на I Am Sofia е обърнат към хората, за да събере богатството на нашия град

Чрез откритото мобилно студио на Радио София, продължаваме да се срещаме с личностите свързани с културния живот на града. Основен акцент в днешните празнични срещи е фестивалът IAm Sofia и събитията които ще бъдат представени в неговата програма. Христомир Сърбинов е човекът, който решава да създаде този фестивал, в който да обедини..

публикувано на 17.09.24 в 16:51

"ЕкоОбщина – устойчив град и общество" стартира за пети път

Конкурсът "ЕкоОбщина – устойчив град и общество" стартира своето 5-то издание в България. През септември и октомври 2024, в рамките на събитието ще бъдат организирани семинари по екологични политики на общините и ще бъдат прожектирани поредица от филми за околната среда, отворени за всички с вход свободен. Посолството на Франция в България и..

публикувано на 17.09.24 в 15:25

София отбелязва своя празник

В деня, в който Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София, и на който градът ни отбелязва своя празник, жители и гости се стекоха, за да присъстват на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Св. Александър Невски". По-рано Столичният общински съвет проведе..

публикувано на 17.09.24 в 15:06

"Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги" ще възродят разказваческия дух

Поредната среща с участник във фестивала I Am Sofia, който ще оцвети следващите дни в нашия град. Той е Стефан Касев, който участва във фестивала с форматите "Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги". "Два формата, които се завръщат под някаква форма. Зад "Писатели без книги" стои колегата Нинко Кирилов. И двата са насочени към разказване..

публикувано на 17.09.24 в 15:05