Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещо, с възможност за превалявания в отделни райони

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атмосферното налягане ще се понижава и в следобедните часове на деня вече ще бъде малко по-ниско от средното за юли.

Днес ще е слънчево и горещо. След обяд над източните райони от страната ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в югоизточните райони се очаква да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб източен, в Източна България умерен североизточен. Максималните температури ще са около 34° и 39°, за района на столицата - около 34°.

Над Черноморието също ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно над южното крайбрежие, като на отделни места там е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, а максималните температури ще са около 30° и 35°. Температурата на морската вода е 26°-27°, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планинските райони ще бъде слънчево и топло, но в следобедните часове ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, а тази над 2000 метра – около 21°.

Това сочат данните на НИМХ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национална музикална академия

Проф. Сава Димитров: Има глад за кадри, свързани с музикалното образование и обучение

Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” е единственото висше училище за професионални музиканти в България. От самото си създаване Академията популяризира музиката чрез публичните изяви на своите възпитаници и преподаватели. "Аз твърдя, а колегите ми са убедени в това, че Музикалната академия дава най-доброто образование, дори..

публикувано на 04.10.24 в 10:34

Започна освежаване на подлеза "Ротондата" пред Централна гара – София

До края на месец октомври 2024г. влиза в сила нов план за обновление и безопасност на подлеза "Ротондата" пред Централна гара – София. Планът е изготвен от Столичната община, заедно с администрацията на район "Сердика" и кмета на района Момчил Даскалов. Целта е да се решат проблемите, които от години са факт в подлеза - да се подобри..

публикувано на 04.10.24 в 09:03

Слънчев петък, с температура в София около 28°, през уикенда - застудяване и дъжд

Днес в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд, съобщиха от НИМХ. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще..

публикувано на 04.10.24 в 07:35

Представители на Space Camp Turkiye споделят опит и визия за развитие на STEM образованието

Тази вечер ще се проведе специална среща, организирана от Space Camp Turkiye, Център за творческо обучение и Научно-образователения детски център „Музейко“, която е насочена към директори на училища и учители. Идеята е да се представят възможностите за участие в програмите на Space Camp Turkiye, както и предстоящите инициативи в областта на STEM..

публикувано на 03.10.24 в 16:44

“България Еър” анулира полетите си от и до Израел до края на октомври

“България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 31 октомври включително, съобщава националният авиационен превозвач. Мярката е заради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA). Целта е осигуряване безопасността на пътниците и кабинния екипаж с оглед нестихващата ситуация в..

публикувано на 03.10.24 в 16:03

Jin Monic изпращат лятото с два нови сингъла “Euphoria” и “We Failed Them”

Софийската инди-рок банда Jin Monic представи пред Радио София новите си две песни „Euphoria“ и “We Failed Them”. Фронтменът на групата Николай Иванов сподели, че след натрупания опит се чувстват по-свободни да вкарват в музиката си по-неконвенционални звучения. „Отново на преден фон са Ивайло и Боян като автори на музиката. Останалите се включваме с..

публикувано на 03.10.24 в 15:56
Майор д-р Марияна Иванова от катедра

ВМА привлича студенти по медицина с възможност за кариерно развитие

Лекари от Военномедицинска академия (ВМА) участваха в 4-тата Международна конференция на военномедицинските училища-2024 (ICMMS 2024), която се проведе в Бетезда, Мериленд, САЩ. Фокусът е върху значението на международните партньорства за напредъка в областта на военната медицина. На форума са обсъждани и предизвикателствата в областта, както и..

публикувано на 03.10.24 в 15:45